Sökresultat för pasta

Otroligt god och enkel tryffelpasta

 

6 pers  

15 min

 

600 g Pasta

130 g Svamp och tryffelcreme

6 st Äggulor

100 g  Riven parmesan

1 st Vitlöksklyfta

1 st Schalottenlök

1/2 dl Olivolja

2 dl Pastavatten

Salt

Peppar 

 

Gör Så Här:

Koka upp välsaltat vatten i en stor kastrull och tillsätt pastan. Tillsätt pastan och häll av den när det återstår ca 2 minuter av koktiden. Under tiden pastan kokar så förbereder du ”såsen”.

Blanda äggulorna, 2/3 av parmesanen och tryfflcreme i en bunke. Hacka ner vitlöken samt schalottenlöken fint och stek den i en djupare stekpanna tillsammans med olivoljan. Sänk värmen och låt detta svalna något. Häll över pastan i stekpanna, tillsätt tryffelröran och bland väl. Häll i pastavattnet under omrörning så att vattnet binder ihop med tryggelröran. 

Smaka av med salt och peppar. 

Servera

Pasta bolognese på viltfärs

I samarbete med Wildea har jag skapat en pasta bolognese på viltkött. Denna är perfekt att göra i veckan och att ha med till jobbat dagen efter. Du kan välja kött från valfritt vilt eller det du hittar i affären. När jag äter kött så äter jag oftast vilt. Viltkött är bättre både för dig själv, omgivningen och personligen tycker jag det smakar mycket godare.

 

 

4 personer 

Tid: 45 minuter

 

Bolognese:

400 g viltfärs 

½ finhackad gul lök 

1 morot, skalad och finhackad

1 dl finhackade kantareller

1 dl små hela kantareller

2 finhackade vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

2 dl rött vin

2 dl krossade tomater

2 dl viltfond (utspädd)

1 knippe färsk timjan, finhackad

1 mindre knippe oregano, finhackad

2 dl riven Västerbottensost

olivolja

salt 

nymalen peppar

400 g valfri pasta

 

Gör då här:

Bryn lök, morötter och de hackade kantarellerna. Tillsätt viltfärsen och bryn den. Ha i vitlök samt tomatpuré, och låt det steka med under 1 minut.  Häll i rött vin och låt det reducera något.

Tillsätt krossade tomater, viltfonden och färska kryddor. Låt bolognesen puttra i ca 30 minuter, smaka av med salt och peppar. 

Kocka upp vatten och rikligt med salt i en rymlig kastrull och koka pastan enligt anvisningarna på paketet minus 2 minut. Blanda ner pastan i bolognesen och låt den puttra med i ca 1 minut eller till du tycker att pastan känns klar. 

Garnera med Västerbottensosten samt smörstekta kantareller. 

Menyn jag lagade åt JLC

Jag hade äran att ha grabbarna i LJC hemma hos mig på middag. Jag lagade en trerätter meny som jag verkligen gillar och det verkade dem också göra. Har ni inte sett deras avsnitt så hittar du det här:

Länk till JLC

Här kommer jag ge dig recept på hela menyn om du skulle vara sugen på att laga detta någon gång.

 

 

Förrätten var svamp och tryffelravioli med en vitvinssås och hasselnötter. Varmrätten blev en rådjursfilé med potatiskroketter och rödvinssås. Desserten blev en nyponsoppa men en vit chokladglass. Recept på förrätten hittar du här och de andra via länkarna. Hoppas att du gillar min meny.

Recept:

4 pers

60 minuter

 

1 sats Pastadeg

1 st Färsk tryffel

10 st Gula kantareller

10 st Skogschampinjoner

1 pkt Philadelphiaost

1 dl Hackade hasselnötter

Salt

Peppar

 

Vitvinsås:

 

4 dl Grädde

1 st Hackad schalottenlök

3 dl Vitt vin

1 kvist Timjan

2 dl Grönsaksfond (utspädd)

2 dl Kantarellfond (utspädd)

1/2 dl Mjölk

Salt

Citronsaft

Smör

 

Gör så här:

Börja med att göra pastadegen enligt receptet. Under tiden den vilar i kylen så gör du fyllningen enligt följande. Hacka all svamp fint. Stek i en torr stekpanna så att vätskan i svampen duster bort. Salta och peppra. Blanda svampen med Philadelphiaosten och riv ner tryffeln samt smaka av med salt och peppar.

Kavla eller använd pastamaskin för att få en tunn fin pasta. Stansa eller skör ut pastan i lika stora delar ca 6 st delar per person (blir 3 st raviolis). Lägg lite an fyllningen på ena pastalövet och blöt kanterna med vatten så att det andra lövet fäster. Tryck till runt om med en gaffel och upprepa detta tills alla är gjorda. Koka i väl saltat vatten ca 3 minuter.

Innan du kokar raviolin så behöver du göra vitvinssåsen. Fräs löken i lite smör i en kastrull, den ska inte få färg utan bara bli glansig. Tillsätt vin och timjan, låt reducera tills en tredjedel återstår. Häll i fiskfonden och reducera ytterligare tills hälften återstår. Tillsätt grädden och låt den koka till såsen tjocknar något. Smaka ov med salt och peppar samt lite citronsaft. När det är dags att server så tillsätter du mjölken och mixar såsen så det bildas ett skum.

Servera raviolin tillsammans med såsen och toppa med de hackade hasselnötterna.

Tortellini fyllda med bacon och ricotta samt brynt smör

 

4pers

75 min

 

Recept:

Pastadeg (se recept på degen)

150 g Bacon

150 g Ricottaost

Svartpeppar

100 g Smör

 

 

Metod:

Stek bacon på ganska hög värme till det får fin färg. Lägg till sidan och låt svalna. Finhacka baconet när det har svalnat och blanda med ricottaost oh svartpeppar.

Kavla ut pastadegen tunt och stansa ut cirklar med en diameter på ca 8 cm. Lägg en liten klick fyllning mitt på rundeln och fukta i kanten. Vik dubbelt och nyp ihop degen så den ser ut som en halvmåne. Snurra tortellinin runt pekfingret och nyp ihop till en cirkel. Vik ner kanten.

Koka pastan i väl saltat vatten i ca 3 minuter.

Bryn smöret på hög värme. Rör ordentligt så alla smakerna i botten kommer med. Skumma av smöret och skeda det över pastan.

Vill du hellre titta på när jag gör detta finns receptet på min youtubekanal

 

Pasta med rådjur, kantareller och lingon

 

I samarbete med kökets kurser har jag gått Paulo Robertos kurs och skapat mitt egna recept med färsk pasta, rådjursskav, kantareller och lingon 🙂  Riktigt höstigt och en perfekt helgmiddag.

I kursen lär du dig allt du behöver veta för att bemästra det italienska köket. Allt ifrån aperitivo och antipasti till den perfekta pasta eller risotton.

Gör som jag och gå Paulos kurs idag! Ange koden GABRIEL så bjussar jag på 100:- rabatt.

 

4 pers 

60 minuter 

 

300 g Fryst rådjurskött

150 g Kantareller 

3 dl Lingon 

2 st Schalottenlök 

1 dl Viltfond (utspädd)

1 dl Kantarellfond (utspädd)

1 kruka Timjan

1 kruka Persilja

5 dl Grädde (40%) 

Salt 

Peppar 

400 g pasta (om du inte gör egen) 

 

 

Pastadeg

4 portioner 

40 min

 

 

4 dl durumvetemjöl

2 äggulor 

2 hela ägg

1 msk ljummet vatten

1 msk olivolja 

 

Gör så här:

Börja med pastadegen och starta med själva såsen när pastan vilar i kylen. 

PASTA. Häll mjölet i en bunke och gör en grop i mjölet. Knäck ner äggen i gropen och tillsätt vatten och olivolja. Blanda runt med en gaffel. Jobba in mjölet ordentligt och knåda degen med händerna på bakbord tills den är smidig, ca 10 minuter. 

Forma degen till en boll och slå in degen i plastfolie. Låt den vila i kylskåp i minst 30 minuter. Nu kan du arbeta ut degen till önskad form. Det göra du enklast med hjälp av en pastamaskin. 

PASTASÅS. Hacka lök och kantarellerna. Stek dessa i en het stekpanna med olivolja tills vetskap släppt och dunstat från kantarellerna. När kantarellerna fått färs så häll upp dem i en skål. Skör köttet infinna strimlor och i olja tills det fått fin färg. Tillsätt svampblandningen, fonden, grädden samt hälften av timjanen. Låt sjuda under tiden du valsar ut pastan. 

Koka pastan ca 2 minuter och tillsätt pasta i såsen. Pastan ska koka klart i såsen så den ska ha en liten kärna kvar. Oavsett om du gör egen pasta eller kokar köpt så ska ha en kärna kvar. 

Tillsätt pastan i såsen tillsammans med lingonen. Rör sunt ordentligt. Hacka persiljan samt timjan fint och blanda med pastan. 

Servera och topp med lite extra persilja.