Sökresultat för pasta

Tortellini fyllda med bacon och ricotta samt brynt smör

 

4pers

75 min

 

Recept:

Pastadeg (se recept på degen)

150 g Bacon

150 g Ricottaost

Svartpeppar

100 g Smör

 

 

Metod:

Stek bacon på ganska hög värme till det får fin färg. Lägg till sidan och låt svalna. Finhacka baconet när det har svalnat och blanda med ricottaost oh svartpeppar.

Kavla ut pastadegen tunt och stansa ut cirklar med en diameter på ca 8 cm. Lägg en liten klick fyllning mitt på rundeln och fukta i kanten. Vik dubbelt och nyp ihop degen så den ser ut som en halvmåne. Snurra tortellinin runt pekfingret och nyp ihop till en cirkel. Vik ner kanten.

Koka pastan i väl saltat vatten i ca 3 minuter.

Bryn smöret på hög värme. Rör ordentligt så alla smakerna i botten kommer med. Skumma av smöret och skeda det över pastan.

Vill du hellre titta på när jag gör detta finns receptet på min youtubekanal

 

Pasta med rådjur, kantareller och lingon

 

I samarbete med kökets kurser har jag gått Paulo Robertos kurs och skapat mitt egna recept med färsk pasta, rådjursskav, kantareller och lingon 🙂  Riktigt höstigt och en perfekt helgmiddag.

I kursen lär du dig allt du behöver veta för att bemästra det italienska köket. Allt ifrån aperitivo och antipasti till den perfekta pasta eller risotton.

Gör som jag och gå Paulos kurs idag! Ange koden GABRIEL så bjussar jag på 100:- rabatt.

 

4 pers 

60 minuter 

 

300 g Fryst rådjurskött

150 g Kantareller 

3 dl Lingon 

2 st Schalottenlök 

1 dl Viltfond (utspädd)

1 dl Kantarellfond (utspädd)

1 kruka Timjan

1 kruka Persilja

5 dl Grädde (40%) 

Salt 

Peppar 

400 g pasta (om du inte gör egen) 

 

 

Pastadeg

4 portioner 

40 min

 

 

4 dl durumvetemjöl

2 äggulor 

2 hela ägg

1 msk ljummet vatten

1 msk olivolja 

 

Gör så här:

Börja med pastadegen och starta med själva såsen när pastan vilar i kylen. 

PASTA. Häll mjölet i en bunke och gör en grop i mjölet. Knäck ner äggen i gropen och tillsätt vatten och olivolja. Blanda runt med en gaffel. Jobba in mjölet ordentligt och knåda degen med händerna på bakbord tills den är smidig, ca 10 minuter. 

Forma degen till en boll och slå in degen i plastfolie. Låt den vila i kylskåp i minst 30 minuter. Nu kan du arbeta ut degen till önskad form. Det göra du enklast med hjälp av en pastamaskin. 

PASTASÅS. Hacka lök och kantarellerna. Stek dessa i en het stekpanna med olivolja tills vetskap släppt och dunstat från kantarellerna. När kantarellerna fått färs så häll upp dem i en skål. Skör köttet infinna strimlor och i olja tills det fått fin färg. Tillsätt svampblandningen, fonden, grädden samt hälften av timjanen. Låt sjuda under tiden du valsar ut pastan. 

Koka pastan ca 2 minuter och tillsätt pasta i såsen. Pastan ska koka klart i såsen så den ska ha en liten kärna kvar. Oavsett om du gör egen pasta eller kokar köpt så ska ha en kärna kvar. 

Tillsätt pastan i såsen tillsammans med lingonen. Rör sunt ordentligt. Hacka persiljan samt timjan fint och blanda med pastan. 

Servera och topp med lite extra persilja. 

Bästa pastadegen

Att göra egen pasta är inte så komplicerat som det låter. Detta recept är otroligt enkelt och lätt att komma ihåg. Lika många ägg som dl mjöl! Och utav äggen använder du hälften hela ägg och hälften enbart äggulor.

4 portioner

Tid: 15 minuter + 30 minuters vila

4 dl durumvetemjöl

2 äggulor

2 hela ägg

1 msk ljummet vatten

1 msk olivolja

Gör så här:

Häll mjölet i en bunke och gör en grop i mjölet. Knäck ner äggen i gropen och tillsätt vatten och olivolja. Blanda runt med en gaffel. Jobba in mjölet ordentligt och knåda degen med händerna på bakbord tills den är smidig, ca 10 minuter. Forma degen till en boll och slå in degen i plastfolie. Låt den vila i kylskåp i minst 30 minuter.

Nu kan du arbeta ut degen till önskad form. Det göra du enklast med hjälp av en pastamaskin.

Enkel och snabb limelaxpasta

Denna rätt gör jag ganska ofta hemma. Den är lika enkel och snabb som pasta carbonara. Vilket gör den till en perfekt vardagsrätt. Supergod och snabb 🙂 Hoppas att ni gillar den lika mycket som jag gör.

 

4 Pers

20 min

 

400 g Lax

400 g Pasta

2 dl Vispgrädde

3 dl Crème fraiche

2 st Schalottenlök

2 st Lime

1/2 Röd chili

1 tsk Koncentrerad fiskfond

1 Kruka basilika

1 dl Riven parmesan

Olja till stekning

Salt

Peppar

 

Gör så här:

Börja med att hacka löken och bryn den i en kastrull tillsammans med oljan.

Tillsätt grädden, fiskfonden och finhackad chili. Låt koka samman något. Addera crème fraichen, zest och juice från limen.  Skär ner laxen i mindre bitar och ha i kastrullen och låt sjuda tills laxen är helt klar.

Koka pastan enligt förpackningen och servera. Toppa med fint parmesan och basilika.

Pasta carbonara

Min favoriträtt under veckorna måste vara pasta carbonara! Och det är lite svårt att förstå hur en så pass enkel och välsmakande rätt kan göras på så kort tid. Jag är medveten om att det finns 1000 olika recept på denna rätt men här är iallafall mitt 😉

4 pers

15 min

400 g Pasta

150 g Pancetta (eller rimmat sidfläsk)

150 g Riven Parmigiano-Reggiano

6 st Äggulor

1/2 Gullök

2 dl grädde (40%)

Salt

Peppar

Görs såhär:

Börja med att sätta på en kastrull med saltat vatten och koka pastan, men häll av pastan när den har en liten kärna (spara lite av vattnet).

Tärna pancettan och stek det i en stekpanna tills fettet släppet något. Hacka löken och bryn den tillsammans med pancettan. Tillsätt grädden och låt den koka ner till hälften. Dra av stekpannan från värmen och tillsätt pastan. Blanda äggulorna med 100g av parmesanen. Tillsätt äggen i stekpannan och rör samtidigt. Häll i lite av pastavattnet och rör samtidigt så det blandas med äggen. Smaka av med salt, peppar och toppa med riven parmesan.

Servera