Viltrullader med potatispuré

4 portioner

2 timmar

800 g Älginnanlår i tunna skivor

4 msk Dijonsenap

1 st Äpple i tunna skivor

1 st Morot i tunna stavar

1 st Gul lök i tunna skivor

8 st Cornichoner i halvor

1 st hackad Schalottenlök

4 dl Vilt- eller oxfond

4 dl Grädde

Salt

Nymalen peppar

Tandpetare

Smör

Hackad persilja

Potatispuré:

10 st Mjöliga potatisar

1 ½ dl Grädde

50 g Smör

1 krm Muskot

Salt

Nymalen peppar

Lingon:

1 dl Lingon

½ dl Socker

Lingon:

Rör ihop lingon med socker och låt det så och dra medan du lagar rulladerna.

Rullader:

Lägg det skivade köttet på en skärbräda och stryk på senapen, lägg sedan på äpple, morot, gul lök och cornichoner. Salta och peppra. Rulla ihop till rulladerna och sätt en eller två tandpetare i varje rullad för att hålla dem stängda. Bryn rulladerna ordentligt runt om i smör i en stekgryta. Tillsätt schalottenlöken och bryn tills den fått färg. Tillsätt oxfonden och låt allt sjuda under lock tills rulladerna är klara, ca 1 timme. Ta upp rulladerna och sila såsen. Tillsätt grädden och låt såsen reducera till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Potatispuré:

Skala och koka potatisen i väl saltat vatten tills den mjuknat. Värm grädden. Mosa potatisen och tillsätt den varma grädden och smöret. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Passera genom en sil och tillsätt eventuellt mer varm grädde om du önskar en lösare konsistens. Servera rulladerna med pressad potatis och lingon.

Läs om vår kommentarspolicy