Chili sin carne

Det är inte ofta jag lagar vegetariskt men när jag gör det så lägger jag ner min själ i det:) Denna gryta är garanterat en vinnare i vardagen och väldigt enkel att laga 🙂

6 pers

30 min

1 st Gullök

1 st Morot

1 st “kvist” Selleri

1 st Zucchini

1 pkt Shiitakesvamp

1 st Röd paprika

6 blad Svartkål

2 msk Tomatpuré

1 burk Krossade tomater

3 st Vitlöksklyftor

2 dl Linser

1 burk Stora vita bönor

1 st Röd chili

4 dl Grönsaksfond (utspädd)

1 st Näve ruccola

1 kruka Persilja

Olivolja

Salt

Peppar

2 dl Crème fraiche

1 st Citron

Syrad rödlök

Gör så här:

Hacka gullök och fräs den tillsammans med rikligt av olivolja. Tillsätt hackad morot, selleri, svamparna samt vitlök. Låt fräsa något. Ha i tomatpurén och låt den steka med någon minut. Ha i de krossade tomaterna och grönsaksfonden. Häll i linserna och låt det puttra tills linserna börjar mjukna. Hacka ner chilin och tillsätt den till grytan.

Skär ner zucchini i mindre bitar, stek den hårt i en stekpanna tills den fått färg och häll i den i grytan.

Tillsätt nedskurne paprika och finskuren svartkål i slutet innan servering. Smaka av med salt och peppar samt lite citronjuice.

Blanda crème fraiche och skalet från citronen.

Servera chili sin carnen i djup tallrik och toppa med Crème fraichen, syrad rödlök, ruccola och persiljan.

Läs om vår kommentarspolicy