Asiatisk laxtartar med västerbottensostkräm

 

I samarbete med Boehringer Ingelheim AB försöker vi öka medvetandet runt
typ 2-diabetes. Risken för att en typ 2-diabetespatient får hjärtsjukdomar är två till tre gånger högre än vuxna utan typ 2-diabetes. Att försöka tänka på ett högt intag av fisk är då otroligt viktigt. Rekommendationerna säger minst två gånger i veckan. Här är en otroligt god asiatisk laxtartar som passar lika bra till fest som i vardagen.

https://www.boehringer-ingelheim.se/typ-2-diabetes/kardiovaskular-sjukdom/5-fakta//?cid=sm:AtTheHeartOfDiabetes:Gabriel_Jonson_SE:January2020

PC-SE-100861

 

20 min

4 pers

 

400 g Lax (Salma)

1/2 Gurka

1 st Lime

1 msk Sesamolja

1 msk Soja

1 cm Riven ingefära

1/2 Finhackad röd chili

4 msk Rostad lök

200 g Färskost light

1 dl Riven Västerbottensost

Krasse

Rädisor

Olivolja

Salt

Peppar

 

Gör så här:

Börja med att tärna ner lagen i små bitar, lägg den i en skål. Slå på sesamolja, soja, ingefära, chili och zesten(skalet) från limen. Låt laxen stå och dra tills servering.

Dela gurkan på mitten och gröpa ut kärnhuset. Dela gurkan i mindre bitar och lägg dessa i en skål. Pressa över limesaften och låt stå tills servering.

Blanda färskosten med Västerbottensosten och smaka av med rikligt med nymalen svartpeppar.

Servera och toppa med den rostade löken, krasse och rädisorna.

 

 

Läs om vår kommentarspolicy