Pasta Vongole

4 pers

20 min

1 kg vongolemusslor

2 st schalottenlökar

4 st vitlöksklyftor

1/2 st röd chili

1 st kruka persilja

250 g körsbärstomater

1,5 dl olivolja

2 dl torrt vitt vin

1 st Citron

400 g spagetti eller linguini

Svartpeppar

Salt

Lägg musslorna i hem bunke och häll på vattnet tills det täcker. Tillsätt 1 dl salt och låt dem dra i 30 min, rör om då och då. Saltvattnet gör att musslorna spottar ut eventuell sand. Skölj av musslorna och upprepa gärna en gång till.

Koka pastan enligt förpackningen men ta upp den en minut innan den är klart.

Finhacka schalottenlök, chilipeppar, vitlök samt persiljan. Dela körsbärstomaterna i kvartar.

Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs schalottenlök, chili, vitlök. Lägg i tomaterna och fräs ytterligare tills tomaterna släpper vätskan. Lägg i musslorna och rör om.

Tillsätt vin, lägg på locket och låt koka i ca 2 min, eller tills alla musslorna har öppnat sig.

Vänd ner nykokt pasta i musselkastrullen

Riv över citronskal och finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.

Läs om vår kommentarspolicy