Carbonara på julskinka och cheddarost

Det brukar alltid bli massor av rester kvar efter julafton. Denna pasta är perfekt att göra på resterna på julskinkan och ostarna.

4 pers

30 min

400 g Pasta

4 skivor Julskinka

4 st Äggulor

1 st Schalottenlök

1 st Vitlöksklyfta

1 dl Cheddarost (riven)

1 kruka Persilja

1 st Citron

Basilika till garnering

Olivolja

Peppar

Salt

Gör så här:

Koka pastan, men häll av vattnet 2 minuter innan den är klar enligt förpackningen och spara pastavattnet.

Hacka schalottenlöken och vitlöken fint. Stek löken i rikligt med olja i en kastrull. Skär ner julskinkan i tärningar och stek med den tillsammans med löken. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt pastan. Ha i äggulorna och tillsätt pastavatten under omrörning tills du får en krämig sås. Avsluta med att ha i cheddarosten (eller någon ost du fått över från julen) hackad persilja samt zesten från citronen. Smaka av med salt och peppar.

Läs om vår kommentarspolicy