Viltskavsgryta med rotsellerimos

I samarbete med Boehringer Ingelheim försöker vi öka medvetandet runt typ 2-diabetes. En stor del i att må bra när man lever med typ-2 diabetes är kombinationen kost och träning. Att träna kan i vissa fall vara lika effektivt som medicinering. Och efter träning behöver du äta bra 🙂

För mer information om typ 2-diabetes kika in på länken nedan 🙂

https://www.boehringer-ingelheim.se/typ-2-diabetes/livsstil/6-%C3%A4tg%C3%A4rder//?cid=sm:AtTheHeartOfDiabetes:Gabriel_Jonson_SE:November2019

PC-SE-100753

Recept:

4 pers

40 min

 

Gryta:

480 g Renskav (2 paket)

1 st Gul lök

4 dl Kantareller (Tratt eller gula)

2 dl Viltfond (utspädd)

400 g Kokosgrädde

1,5 dl Lingon

1 1/2 msk Timjan

1 msk Soja

1 tsk Salt

1 tsk Peppar

1 msk Smör till stekning

 

Rotsellerimos:

1 st Rotselleri

1 tsk Salt

1 tsk Peppar

100 g Smör

 

Gör Så Här:

Börja med att skala och tärna ner rotsellerin i mindre bitar. Koka upp en kastrull med välsaltat vatten och koka sellerin tills den är helt mjuk. Häll av vattnet och mixa sellerin till en slät kräm. Tillsätt smöret och smaka av med salt och peppar. 

Skära ner renskaven i mindre bitar om den inte redan är nedskuren från fabrik. Bryn skaven tills den fått färg, använd en gryta eller en stekpanna med hög kant. Hacka löken fint och tillsätt den i skaven och låt löken steka tills även denna fått färg. Tillsätt viltfonden, kokosgrädden samt timjan. Stek kantarellerna i en stekpanna tills svampen fått färg. Häll i svampen i grytan med skaven och låt grytan sjuda i ca 15 min. Tillsätt lingonen de sista 5 minuterna. Smaka av med salt och peppar. 

Servera. 

Läs om vår kommentarspolicy