Stuvad kantarell och viltskavstoast

I samarbete med Wildea vill jag försöka få fler personer att våga äta viltkött samt att äta det året om.

Många tror att det är svårt att få tag på viltkött! Denna rätt är tillagad på produkter du hittar i frysdisken året om. Skav och kantarellstuvad toast med lingon och pepparrot. Magiskt gott och väldigt uppskattad rätt hos gästerna.

4 pers

45 min

240 g Viltskav (Wildea)

150 g Kantareller (Wildea)

1 st Fint hackad schalottenlök

150 g Lingon (frysta)

4 dl Grädde

1 msk Kantarellfond (koncentrerad)

1 Kruka persilja

4 st Skivor levainbröd

Pepparrot

Salt

Peppar

Smör och olja till stekning

Gör så här:

Börja med att steka svampen i en torr stekpanna så att vätskan släpper. Tillsätt löken, en klick smör och stek tills att fått färg. Lägg svampen en skål.

Stek skaven i olja tills den fort färg. Häll i svampen och tillsätt grädden, fonden och låt den koka in något. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt lingonen de sista 2 minuterna. Rosta brödet och servera genom att toppa med stuvningen, riven pepparrot samt persilja.

Läs om vår kommentarspolicy