Otroligt god och enkel tryffelpasta

 

6 pers  

15 min

 

600 g Pasta

130 g Svamp och tryffelcreme

6 st Äggulor

100 g  Riven parmesan

1 st Vitlöksklyfta

1 st Schalottenlök

1/2 dl Olivolja

2 dl Pastavatten

Salt

Peppar 

 

Gör Så Här:

Koka upp välsaltat vatten i en stor kastrull och tillsätt pastan. Tillsätt pastan och häll av den när det återstår ca 2 minuter av koktiden. Under tiden pastan kokar så förbereder du ”såsen”.

Blanda äggulorna, 2/3 av parmesanen och tryfflcreme i en bunke. Hacka ner vitlöken samt schalottenlöken fint och stek den i en djupare stekpanna tillsammans med olivoljan. Sänk värmen och låt detta svalna något. Häll över pastan i stekpanna, tillsätt tryffelröran och bland väl. Häll i pastavattnet under omrörning så att vattnet binder ihop med tryggelröran. 

Smaka av med salt och peppar. 

Servera

Läs om vår kommentarspolicy