Pasta bolognese på viltfärs

I samarbete med Wildea har jag skapat en pasta bolognese på viltkött. Denna är perfekt att göra i veckan och att ha med till jobbat dagen efter. Du kan välja kött från valfritt vilt eller det du hittar i affären. När jag äter kött så äter jag oftast vilt. Viltkött är bättre både för dig själv, omgivningen och personligen tycker jag det smakar mycket godare.

 

 

4 personer 

Tid: 45 minuter

 

Bolognese:

400 g viltfärs 

½ finhackad gul lök 

1 morot, skalad och finhackad

1 dl finhackade kantareller

1 dl små hela kantareller

2 finhackade vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

2 dl rött vin

2 dl krossade tomater

2 dl viltfond (utspädd)

1 knippe färsk timjan, finhackad

1 mindre knippe oregano, finhackad

2 dl riven Västerbottensost

olivolja

salt 

nymalen peppar

400 g valfri pasta

 

Gör då här:

Bryn lök, morötter och de hackade kantarellerna. Tillsätt viltfärsen och bryn den. Ha i vitlök samt tomatpuré, och låt det steka med under 1 minut.  Häll i rött vin och låt det reducera något.

Tillsätt krossade tomater, viltfonden och färska kryddor. Låt bolognesen puttra i ca 30 minuter, smaka av med salt och peppar. 

Kocka upp vatten och rikligt med salt i en rymlig kastrull och koka pastan enligt anvisningarna på paketet minus 2 minut. Blanda ner pastan i bolognesen och låt den puttra med i ca 1 minut eller till du tycker att pastan känns klar. 

Garnera med Västerbottensosten samt smörstekta kantareller. 

Läs om vår kommentarspolicy