Rårakor med löjrom och vispad crème fraiche

Om jag var tvungen att välja bara en enda förrätt att äta resten av mitt liv – då skulle det garanterat bli rårakor med löjrom. Inget kan väl vara godare? Lyxigt, men lätt att göra.

4 portioner

Tid: 30 minuter

Rårakor:

8 medelstora fasta potatisar

salt

nymalen peppar

smör till stekning

Vispad crème fraiche:

2 dl crème fraiche

1 msk citronsaft

Tillbehör:

½ dl fint hackad dill

½ dl fint skuren fänkål

½ dl fint hackad rödlök

½ dl fint hackad gräslök

Vispa crème fraichen med en elvisp tills den är fast, lite som hårt vispad grädde. Den kommer först att bli lösare när du vispar men blir sedan fast i konsistensen. Tillsätt citronsaften i slutet och ställ den i kylen.

Skala och riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet, salta och peppra.

Hetta upp en stekpanna med smör. Krama ur vätskan ur potatisen och fördela potatisen i pannan (det här blir 4 stora eller 8 små rårakor) och platta till dem ordentligt. Stek tills de är frasiga och har fått fin färg.

Servera rårakorna med vispad crème fraiche och löjrom, toppa med dill, fänkål, rödlök och

gräslök

Läs om vår kommentarspolicy