Menyn jag lagade åt JLC

Jag hade äran att ha grabbarna i LJC hemma hos mig på middag. Jag lagade en trerätter meny som jag verkligen gillar och det verkade dem också göra. Har ni inte sett deras avsnitt så hittar du det här:

Länk till JLC

Här kommer jag ge dig recept på hela menyn om du skulle vara sugen på att laga detta någon gång.

 

 

Förrätten var svamp och tryffelravioli med en vitvinssås och hasselnötter. Varmrätten blev en rådjursfilé med potatiskroketter och rödvinssås. Desserten blev en nyponsoppa men en vit chokladglass. Recept på förrätten hittar du här och de andra via länkarna. Hoppas att du gillar min meny.

Recept:

4 pers

60 minuter

 

1 sats Pastadeg

1 st Färsk tryffel

10 st Gula kantareller

10 st Skogschampinjoner

1 pkt Philadelphiaost

1 dl Hackade hasselnötter

Salt

Peppar

 

Vitvinsås:

 

4 dl Grädde

1 st Hackad schalottenlök

3 dl Vitt vin

1 kvist Timjan

2 dl Grönsaksfond (utspädd)

2 dl Kantarellfond (utspädd)

1/2 dl Mjölk

Salt

Citronsaft

Smör

 

Gör så här:

Börja med att göra pastadegen enligt receptet. Under tiden den vilar i kylen så gör du fyllningen enligt följande. Hacka all svamp fint. Stek i en torr stekpanna så att vätskan i svampen duster bort. Salta och peppra. Blanda svampen med Philadelphiaosten och riv ner tryffeln samt smaka av med salt och peppar.

Kavla eller använd pastamaskin för att få en tunn fin pasta. Stansa eller skör ut pastan i lika stora delar ca 6 st delar per person (blir 3 st raviolis). Lägg lite an fyllningen på ena pastalövet och blöt kanterna med vatten så att det andra lövet fäster. Tryck till runt om med en gaffel och upprepa detta tills alla är gjorda. Koka i väl saltat vatten ca 3 minuter.

Innan du kokar raviolin så behöver du göra vitvinssåsen. Fräs löken i lite smör i en kastrull, den ska inte få färg utan bara bli glansig. Tillsätt vin och timjan, låt reducera tills en tredjedel återstår. Häll i fiskfonden och reducera ytterligare tills hälften återstår. Tillsätt grädden och låt den koka till såsen tjocknar något. Smaka ov med salt och peppar samt lite citronsaft. När det är dags att server så tillsätter du mjölken och mixar såsen så det bildas ett skum.

Servera raviolin tillsammans med såsen och toppa med de hackade hasselnötterna.

Läs om vår kommentarspolicy