Klassisk” Chili con carne

I samarbete med Boehringer Ingelheim ska vi tillsammans öka medvetandet runt typ-2 diabetes.

En otroligt viktig del när du lever med typ 2 diabetes är bla kosten. Framöver kommer jag att ta fram flera recept som är anpassade till er som lever med typ 2 diabetes. Här är ett otroligt gott recept på en ”klassisk” Chili con carne med en syrlig grönkålssallad. Receptet hittar du på 

Vill du lära dig mer om typ 2 diabetes kika göra på Boehringer Ingelheim och lär dig allt om detta.

 

50 min

6 pers 

Chili con carne:

500 g Nötfärs

1 st Gullök 

1 dl Tomatpuré

5 dl Grönsaksbuljong(utspädd)

500 g Krossade tomater

400 g Stora vita bönor

400 g Kidney bönor

400 g Svarta bönor

1 tsk Cayennepeppar

1 msk Paprikapulver

2 1/2 msk Oregano(torkad)

1 st Chili

1 tsk Svartpeppar

1 tsk Salt

1 msk Smör till stekning

Kålsallad:

4 st Grönkålsblad

1/4 Rödkålshuvud(ett mindre) 

1/4 Spetskålshuvud 

1 st Rödlök

2 msk Rödvinsvinäger

2 msk Olivoljsa 

1 st Citron

1 tsk Salt 

1 tsk Peppar

 

Gör Så Här:

Bryn köttfärsen tillsammans med smör i en gryta. Hacka löken fint och tillsatt det i köttfärsen. Stek till löken fått färg. Addera tomatpurén och låt den steka med några minuter. Häll i krossade tomater, grönsaksfonden samt kryddorna, låt sjuda ca 20 minuteter. Under tiden din chili son carne sjuder så gör du salladen. 

Bryt ner grönkål i mindre bitar, hacka rödkål, spetskålen samt rödlöken i runna strimlor och lägg allt i en stor skål. Häll över rödvinsvinäger, olja samt juicen från halva citronen, massera in allt i kålen. Smaka av med salt och peppar. 

Häll av vätskan från bönorna och tillsätt dessa i grytan med chili con carnen. Låt sjuda tills bönorna är varma ca 5 minuter. 

Servera din chili con carne tillsammans med den fräscha salladen.

Läs om vår kommentarspolicy