Tortellini fyllda med bacon och ricotta samt brynt smör

 

4pers

75 min

 

Recept:

Pastadeg (se recept på degen)

150 g Bacon

150 g Ricottaost

Svartpeppar

100 g Smör

 

 

Metod:

Stek bacon på ganska hög värme till det får fin färg. Lägg till sidan och låt svalna. Finhacka baconet när det har svalnat och blanda med ricottaost oh svartpeppar.

Kavla ut pastadegen tunt och stansa ut cirklar med en diameter på ca 8 cm. Lägg en liten klick fyllning mitt på rundeln och fukta i kanten. Vik dubbelt och nyp ihop degen så den ser ut som en halvmåne. Snurra tortellinin runt pekfingret och nyp ihop till en cirkel. Vik ner kanten.

Koka pastan i väl saltat vatten i ca 3 minuter.

Bryn smöret på hög värme. Rör ordentligt så alla smakerna i botten kommer med. Skumma av smöret och skeda det över pastan.

Vill du hellre titta på när jag gör detta finns receptet på min youtubekanal

 

Läs om vår kommentarspolicy