Vilttaco med grönkål och yoghurtsås

Denna rätt passar lika bra till vardags som till fredagstacos. Varför inte byta ut din nötfärs till vilt, i detta fall renskav. Sen kan du bygga din tacos precis som du brukar göra på fredagarna. Jag tycker denna yoghurtsås som är oroligt enkel att göra passar väldigt bra till hettan i i köttet.

 

30 min 

4 pers

 

 

280 g Renskav (2 paket)

1 st Gullök 

1 msk Paprikapulver 

1 msk Spiskummin

1 msk Timjan

1 msk Vitlökspulver

1 tsk Salt 

1 tsk Peppar 

3 dl Vatten

Olja till stekning

 

 

Kålsallad:

4 blad Grönkål

1 st Morot

1/2 st Rödlök

1 kruka Persilja

1 kruka Timjan

2 msk Rapsolja

2 msk Rödvinsvinäger

Salt

Peppar

 

Yoghurtsås:

3 dl Turkisk yoghurt

1 st Lime

2 msk Flytande honung

Salt

Peppar 

 

Övrigt:

1 st Tomat 

8 st Tortillabröd

 

Gör så här:

Börja med salladen. Hacka grönkål, morötter, rödlök samt kryddor fint och lägg dem i en buken. Häll över vinäger, oljan samt salt och peppar. Massera salladen ordentligt. Ställ åt sidan tills det är dags att servera. 

Blanda yoghurten med skalet från limen samt juicen från en halva av limen. Rör ner honungen och smaka av med salt och peppar. 

Hacka ner löken fint. Stek skaven i olja tills den fått fin färg och addera löken och stek tills den också fått färg. Tillsätt kryddorna och stek in dem i skaven. Häll över vatten och låt det sjuda tills vattnet dunstat bort. Skär ner tomaten i mindre bitar. 

Servar i tortillabröd och toppa med kålsallad, tomat och yoghurtsås. 

Läs om vår kommentarspolicy