Viltburgare med enbär och kantarellmajjo

I samarbete med Wildea presenterar jag kanske den godaste viltburgaren med en enbär och kantarellmajjo. Perfekt att slänga på grillen i helgen.

4 pers

40 min

550 g viltfärs

50 g späck eller ister

200 g rökt sidfläsk

8 st skivor Edamerost

4 st romansalladsblad

1 sl rostad lök

4 dl majonnäs

4 st enbär

1 dl torkade kantareller

1 msk viltfond (koncentrerad) syrad rödlök

hamburgerbröd (surdeg)

salt

peppar

Gör så här:

Börja med majonnäsen. Hacka enbär och kantareller fint, blanda med majonnäsen samt salta och peppra. Låt majonnäsen stå och dra ett tag. Hacka eller mal späcket fint, lägg det tillsammans med färsen i en skål, tillsätt viltfonden, salt och peppar. Blanda om. Forma 4 st lika stora puckar och låt dem vila tills du stekt fläsket. Lägg fläsket i en stekpanna och stek det krispigt genom att börja från en kall panna och öka värmen successivt. På så sätt släpper fläsket sitt fett och bränns inte. Lägg fläsket åt sidan på hushållspapper för att rinna av något. Stek hamburgarna i fettet från fläsket. Jag steker hamburgarna medium men det går självklart lika bra att göra dem genomstekta. Lägg två skivor ost på varje hamburgare den sista tiden i stekpannan, så att osten smälter.

Stek hamburgerbröden i en torr stekpanna så de får färg. Nu är det dags att montera ihop burgaren och servera.

Hoppas det smakar!

Läs om vår kommentarspolicy