Bästa pastadegen

Att göra egen pasta är inte så komplicerat som det låter. Detta recept är otroligt enkelt och lätt att komma ihåg. Lika många ägg som dl mjöl! Och utav äggen använder du hälften hela ägg och hälften enbart äggulor.

4 portioner

Tid: 15 minuter + 30 minuters vila

4 dl durumvetemjöl

2 äggulor

2 hela ägg

1 msk ljummet vatten

1 msk olivolja

Gör så här:

Häll mjölet i en bunke och gör en grop i mjölet. Knäck ner äggen i gropen och tillsätt vatten och olivolja. Blanda runt med en gaffel. Jobba in mjölet ordentligt och knåda degen med händerna på bakbord tills den är smidig, ca 10 minuter. Forma degen till en boll och slå in degen i plastfolie. Låt den vila i kylskåp i minst 30 minuter.

Nu kan du arbeta ut degen till önskad form. Det göra du enklast med hjälp av en pastamaskin.

Läs om vår kommentarspolicy