Min bästa älgskav

Att lyckas med sin älgskav är inte alltid lätt. Men gör du den efter detta recept så kommer du garanterat att lyckas! Serveras gärna med potatismos, lingon och pressgurka 🙂

2 pers

30 min

600 g Älgskav

1/2 st Gullök

3 dl Gula kantareller

2 dl Lingon

5 dl Grädde 40 %

1 msk Viltfond

1/2 msk Cayennepeppar

1 msk Timjan

Salt

Peppar

Rapsolja till stekning

Gör så här:

Bryn skaven ordentligt i olja. Hacka och tillsätt löken. Låt löken och kantarellerna steka med tills dem fått färg. Tillsätt grädden, viltfond samt kryddorna. Låt sjuda tills grädden tjocknat något. Men den får gärna puttra i ca 20 minuter så spä med lite vatten om grädden reduceras för fort.

Avsluta med att ha i lingonen sista 5 minutrarna och smaka av med salt och peppar.

Serveras tillsammans med potatismos ovh pressgurka.

Läs om vår kommentarspolicy