Grillad potatis och majs med gräddfil samt örtolja

Detta tycker jag är det kompletta tillbehöret till grillat! Otroligt gott och väldigt enkelt att göra!

4 pers

30 min

8 st Potatisar

2 st Majskolvar

2 st Gullök

1 Kruka persilja

1 Kruka dill

3 dl Gräddfil

3 dl Rapsolja

2 st Vitlöksklyftor

Salt

Peppar

Gör så här:

Börja med att koka potatisen tills de nästa är helt klara, ställ åt sidan tills det är dags att grilla.

Värm upp rapsoljan något (ca 50 grader). Ha i hälften av örterna samt vitlöken och mixa. Bästa är om du har en blender men går bra med en stavmixer också. Smaka av med salt och peppar.

Dela löken på mitten och skär ner majskolvarna i portionsbitar och pressa till potatisarna med handen något. Grilla dessa tills de fått en fin färg.

Lägg allt i en stor skål häll över gräddfilen, örtolja samt finhackad dill och persilja. Salta och peppra.

Servera!

Vill du göra det något ännu bättre så toppar du med friterad palsternacka eller rostad lök!

Läs om vår kommentarspolicy