Pasta carbonara

Min favoriträtt under veckorna måste vara pasta carbonara! Och det är lite svårt att förstå hur en så pass enkel och välsmakande rätt kan göras på så kort tid. Jag är medveten om att det finns 1000 olika recept på denna rätt men här är iallafall mitt 😉

4 pers

15 min

400 g Pasta

150 g Pancetta (eller rimmat sidfläsk)

150 g Riven Parmigiano-Reggiano

6 st Äggulor

1/2 Gullök

2 dl grädde (40%)

Salt

Peppar

Görs såhär:

Börja med att sätta på en kastrull med saltat vatten och koka pastan, men häll av pastan när den har en liten kärna (spara lite av vattnet).

Tärna pancettan och stek det i en stekpanna tills fettet släppet något. Hacka löken och bryn den tillsammans med pancettan. Tillsätt grädden och låt den koka ner till hälften. Dra av stekpannan från värmen och tillsätt pastan. Blanda äggulorna med 100g av parmesanen. Tillsätt äggen i stekpannan och rör samtidigt. Häll i lite av pastavattnet och rör samtidigt så det blandas med äggen. Smaka av med salt, peppar och toppa med riven parmesan.

Servera

Läs om vår kommentarspolicy